De to lagene (Bragdøya Kystlag og Chris­tiansand Blues Club) fant meget raskt tonen ­båtfolket liker jo alt som er blått! og vi i CBC fant ut at frisk sjøluft og blå himmel var en kjær­kommen avveksling til røykfulle blueskjellere.
Første Bragdøya Blues gikk av stabelen 31 mai 1997, i et fantastisk flott sommervær. Dette første året hadde vi ennå ikke fått gjerdet inne festivalområdet vårt ved "Saltebuene" så antallet besøkende oversteg de ca 400 som hadde kjøpt billett med bortimot 100%. Som en gest til de som tross alt hadde betalt ble det derfor besluttet at de to siste banda skulle spille Innendørs!
Det aller første bandet på Bragdøya Blues-scenen var Kristiansandsbandet Rockin Blues Train, og den første akkorden som ble slått på noen gitar kom fra Tony Drodzjek. Bassist Jan Erik Moen i samme band var forresten så lite sjøsterk at han valgte å spille fra en posisjon på bryggekanten!
Ellers på utescenen dette året sto våre danske venner i bandet Bop Till U Drop og de lokale heltene Ritas Lolltas Jeg kan enda se for meg bildet da Ritas Lolitas stod på scenen med solnedgangen over havet som bakgrunnsteppe. Det sitter som fastbrent og vil sikkert også gjøre det for alltid.
Noe mer kaotisk ble det da VI flyttet de to siste banda - Hard Luck Blues Band og Good Time Charlie - inn i "Saltebua".
Vi hadde nok undervurdert oppgaven med å flytte Inn alt det tekniske utstyret -med 7 -800 elleville og feststemte publikummere rundt oss !
l alle fall den første Bragdøya Blues var en suksess og vi bestemte oss raskt for å gjøre det Igjen året etter !
Bjørn Wiksaas

Mer informasjon om Bragdøy Blues her.....