Om oss

Klubbens historie

Det hele begynte på vårparten 1996 med at en person som i svært mange år hadde bluesmusikk som sin store lidenskap, følte at tiden var inne til å få sparket i gang en bluesklubb også i Kristiansand. Men hvordan skulle man gå frem ?.

Jeg hadde jo fått kjøpt endel bluesplater etterhvert, bl.a. Peter Green og Fleetwood Mac, Stan Webb og Chicken Chack, litt mere rocka med Ten Years After, samt en del svarte artister. Og bluesinteressen bare økte på. Årene gikk....

Jeg kontaktet bl.a. folkene i Notodden og bluesmiljøet der for å få noen tips der, og også noen i Oslo Bluesklubb. Og fikk tilsendt noe informasjon fra dem, bl.a. utkast til vedtekter, samt annet nyttig info jeg kunne få bruk for. Men det store spørsmålet ble da, hvordan få undersøkt om det virkelig var leve-grunnlag for en bluesklubb i Kristiansand?.

Da kom jeg på ideen om min egen markedsundersøkelse. Jeg hadde noen måneder tidligere fått anskaffet meg en PC hjemme. Og hadde etterhvert fått "taket" på å bruke denne. Jeg fikk laget meg en liste og litt informasjon, og samlet dette i en "mappe". Jeg tok med meg "min mappe" og oppsøkte noen blues-konserter i byen, bl.a. på Helten John (hvor nå rest. Havana er nå), hvor selveste Kenny Neal fra USA spilte. Det var jo ikke alt for mange her, men det økte ut på kvelden. Her møtte jeg Tor Einar Jacobsen. Tor Einar drev også med å arrangere blueskonserter, samt legge opp turneer for bluesartister. Jeg satt meg ned ved bordet til Tor Einar og presenterte mine "blå" planer for han, og han tente straks på dette. Ut på kvelden fikk jeg Tor Einar til å presentere meg og mine planer for publikum. Dette falt i smak hos publikum, og jeg fikk mange til å skrive under på min liste. Jeg var i gang !.

Neste konsert jeg hadde med meg "mappa mi" var på Megleren hvor Paul Lamb & The Kingsnakes fra England spilte. Og her ble det skikkelig fart ut på kvelden. Uerfaren og ikke scenevant som jeg var, tok jeg motet til meg, og fikk kommet på scenen, tak i mikrofonen, og presentert mine planer for en bluesklubb i Kristiansand. Jeg fikk en positiv respons, og enda flere navn fikk jeg med meg.

Dette så jo lyst ut. Nå begynte jeg å se på forskjellige ideer til logo for klubben, jeg hadde jo fått et godt tak på MS Publisher og her var det flere flotte utkast å jobbe videre på.

Jeg hadde blitt kjent med Ronny Stavsholt i denne perioden, som forøvrig er en blueskjenner av rang. Og vi to samt Tor Einar, fikk etterhvert noen navn på papiret som vi mente kunne være naturlig å kontakte for å få til et første møte om "den store saken". Første treff i klubben hadde vi på jernbanekafeen i Kristiansand, dato usikker, og her kom da i tillegg til oss tre, Johnny Augland, Harald Kimestad, og Gunvald Sandell.

Jeg presenterte planene, resultatet av min "markedsundersøkelse" som nå inneholdt godt over 100 navn, samt mine visjoner for den fremtidige klubben. Vi måtte desverre avbryte møtet, og deretter flytte opp til Savoy, hvor vi fortsatte. Vi ble enige om å gå videre.

De neste møtene ble holdt på Telford Pub. På neste møte kom også en ny person inn og det ble Geir Grande. Vi diskuterte strategien videre, navn på klubben, logo, sted å være. Da Tor Einar og Johnny kjente Sven Zetterberg og Louisiana Red svært godt, ble det bestemt å kjøre dette til Åpnings-konserten for klubben. Vi ble også enige om utkast logo, og det endte opp med den jeg hadde utformet. Jeg ønsket også for klubben at den skulle ha sitt eget sceneteppe, og vi bestemte oss også for det. Jeg så for meg at Red egenhendig skulle "avduke" vårt eget sceneteppe, som et nytt stort skip som blir døpt !, og Christiansand Blues Club er døpt !

Vi fastsatte en dato for åpningskonserten, og det ble Down Town på hotell Fregatten, et lokale med gode blå tradisjoner.

Jeg kontaktet Fædrelandsvennen og Atle Tveit her, og han var svært positiv til dannelsen av den nye bluesklubben i byen. Da arbeidet jeg på Høivold 2, for Kruse Smith, og vi ble enige om å ta et intervju og bilde, i "vannkanten" her.

Vi fikk ferdig vårt nye håndmalte sceneteppe til åpningen. Fikk hengt det opp, og dekket det til med et svart "forheng", og fikk også etterhvert pønsket ut en lur "avdukings"-måte for klubben og sceneteppet.

Vi var svært nervøse før vi slapp inn publikum, hvor mange ville komme, ville vi kunne sitte igjen med 10-15 mennesker i et hjørne ?.

Enkelte av oss hadde lurt oss opp på gaten for sjekke, og det var jo folk å se, svært mange å se.

Jeg hadde med meg mitt video-kamera, og ville filme denne "store kulturgivenheten". Tenk, for første gang i Kristiansands historie, en bluesklubb !. Jo, dette var gøy !!

Onsdag 9. oktober 1996 åpnet dørene seg, og folket strømmet på. Folk var svært spente på dette, og tidspunktet nærmet seg. Jeg entret scenen, og presenterte for dem den nye blueklubben i Kristiansand, for deretter å presentere kveldens og klubbens største øyeblikk, Louisiana Red som deretter dro i forhenget og vårt eget sceneteppe fremsto for publikum for første gang, applaus og jubel, og så startet klubbens første blå toner fra et svært dyktig band. Vi var igang !!

Denne kvelden hadde vi nærmere 300 mennesker inne, enormt. Og nye medlemmer strømmet på.

Historien vil fortsette.............

Kjell Mersland
sign